Thursday, 2024-03-28, 12:29 PM
Welcome, Guest | RSS
Site menu
HC "DOBRUDJA"
Facebook
BF HANDBALL
ONLINE

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Login form
Main » 2011 » May » 17 » ГЕОРГИ АНДРЕЕВ ЩЕ РАЗЧИТА НА 18 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ
11:21 PM
ГЕОРГИ АНДРЕЕВ ЩЕ РАЗЧИТА НА 18 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЗА ГОЛЕМИЯ ФИНАЛ
Най-успешният колективен отбор в историята на спорта в Добрич отново ще играе за чест и слава, премиите са мираж 
18 състезатели са на разположение на клубния президент на хандбалистите на Добруджа Георги Андреев, който е и техен треньор. В края на тази седмица те започват битката в големия финал при мъжете за титлата на България.

Техен съперник е съставът на Шумен, от който отстъпиха през последните две години в спора за златните медали. Добричлии гостуват на 21 и 22 май, а на 28 и 29 т.м. са домакини. Играе се до 3 победи от 5 мача. Ако се стигне до пети двубой, то той ще бъде в Шумен на 4 юни. Хандбалистите от Добрич, които без прекъсване са в елита от началото на 90-те година досега, никога не са ставали шампиони на България. На няколко пъти те достигаха до сребърните отличия и представяха страната ни в европейските клубни турнири. Два пъти триумфираха в турнира за Купата на България, но досега не са опитвали вкуса на шампанското в републиканското първенство.
"Били сме шампиони на страната във всички възрастови групи, но не и при мъжете. Последните две години загубихме от Шумен. Надявам се на третия път стомната за вода да се счупи", каза за спортния сайт "Център спорт" Георги Андреев.
Той е на мнение, че двата отбора се познават отлично, а изходът за титлата е непредсказуем. "Всичко зависи от моментното състояние на отборите преди отделните мачове. При нас мога да кажа, че в отбора има голямо настроение. Тренираме на максимални обороти. За съжаление отново нямаме спонсор и финансова подкрепа, която още повече да ни мотивира да гоним победата. Въпреки това ние ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме нашите фенове, привърженици на спорта, нашите приятели и роднини, които вярват в нас. Всички в отбора ни осъзнаваме, че ни се открива голяма възможност да станем шампиони на България и този път не искаме да я изпускаме", категоричен е Андреев.
Той добави, че тимът няма да може да разчита в големия финал на голмайстора си през последните години Росен Колев, който през пролетта игра в Германия. Добруджанци няма да може да го картотекират, тъй като срокът бил преди старта на плейофите.

centersport.org

Views: 857 | Added by: Admin | Tags: хк добруджа, dobrich, добруджа, handball, добрич, хандбален клуб, hc dobrudja | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Search
next game
-
last game
HC Dobrudja 27:26 HC Shumen
Video
Calendar
«  May 2011  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Site friends